Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Rondje Pontje Vestingdriehoek

65 KM 4 uur fietsen (3 uur met een elektrische fiets)

Let op: i.v.m. versterking van de dijk tussen Gorinchem en Vuren kan de aangegeven route tussen knooppunt 50 en knooppunt 3 momenteel niet gevolgd worden. Er geldt hier een omleidingsroute. Vanaf knooppunt 4 kan de route weer opgepakt worden.

Op een bijzonder knooppunt van waterwegen liggen bijzondere plekken met een rijke historie: de vestingsteden Gorinchem en Woudrichem, Slot Loevestein en Fort Vuren. Vanuit Gorinchem start een van de mooiste ‘pontjesrondjes’ door het Rivierenland die al deze historische plekken in de Vestingdriehoek aandoet. Een bijzonder uitje midden in het Rivierenlandschap!

Deze route start vanaf de Lingehaven in Gorinchem. De fietsknooppunten maken het heel eenvoudig om zelf je route op maat te maken. Deze route is alvast uitgestippeld, maar kan worden ingekort tot 21 kilometer. Met de dagkaarten van Riveer kun je gebruik maken van alle veren. De dagkaart van € 8,50 is zelfs twee aaneengesloten dagen geldig. Handig als je langer dan een dag wilt verblijven.

De pontjes hebben in het hoogseizoen een andere dienstregeling dan in de winter. Raadpleeg daarom vooraf altijd de routeplanner zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

De Rivierenland Fietskaart  

Wist je dat je bij ons de Rivierenland Fietskaart kunt bestellen, waar je naast schilderachtige fietsroutes ook bíjna alle fruitboomgaarden met bloesem op kunt vinden? De fietskaart is een must voor fiets- en natuurliefhebbers die het Rivierenland in ieder seizoen willen ontdekken, van de bloesem in het voorjaar tot boomgaarden vol fruit in het najaar.   

Bestel hier dé fietskaart van de regio en trek eropuit! Of haal de fietskaart bij een van de lokale verkooppunten. 


Lees meer
Startpunt
Knooppunten
25
3
4
1
90
79
77
78
66
7
8
6
19
18
17
99
64
69
21
22
23
24
33
32
78
31
80
52
50
Eindpunt