Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Betuwse Bloesemroute

35,1 KM 2,5 uur fietsen (1,5 uur met een elektrische fiets)

De beste landbouwgronden van Nederland liggen in de Betuwe. De gunstige ligging in combinatie met de gezonde bodem levert de lekkerste appels, peren en kersen op. Zo wordt de Betuwe ook wel ‘de fruittuin’ van Nederland genoemd. Deze fietsroute is het mooist in het voorjaar en zomer, dan is de Betuwe op haar mooist wanneer de wit-roze bloesem de bomen siert en tijdens de zomer het fruit rijkelijk aan de takken hangt.

Deze fietstocht voert langs vele boomgaarden, zowel hoogstam als laagstam. Vruchtbomen bloeien niet allemaal tegelijkertijd: eerst zijn de sneeuwwitte kersenbomen aan de beurt, dan ontvouwen zich de witte bloemen van de peren en ten slotte staan de appelbomen in volle roze pracht. Niet elk jaar bloeien de bomen op hetzelfde tijdstip: afhankelijk van de weersomstandigheden bloeien de bomen van half april tot en met de eerste week van mei.

De Rivierenland Fietskaart  

Wist je dat je bij ons de Rivierenland Fietskaart kunt bestellen, waar je naast schilderachtige fietsroutes ook bíjna alle fruitboomgaarden met bloesem op kunt vinden? De fietskaart is een must voor fiets- en natuurliefhebbers die het Rivierenland in ieder seizoen willen ontdekken, van de bloesem in het voorjaar tot boomgaarden vol fruit in het najaar.   

Bestel hier dé fietskaart van de regio en trek eropuit! Of haal de fietskaart bij een van de lokale verkooppunten. 


Lees meer
Startpunt
Knooppunten
30
29
17
18
19
21
27
87
28
31
07
02
01
30
66
67
68
92
98
26
Eindpunt