Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Lingewaalroute

42 KM Bijna 3 uur fietsen

Deze route is voorlopig aangepast vanwege werkzaamheden aan de Waaldijk.

De Lingewaalroute is een prachtige route door langs de Linge en door de gemeente West-Betuwe. Start in Asperen en fiets door Leerdam, Acquoy, Beesd, andere kleine historische stadjes, maar ook door een prachtig stuk natuur.

Je begint en eindigt de fietstocht bij De Schildkamp, dé ideale accommodatie om de prachtige omgeving te verkennen. Zo kun je hier na een dag fietsen heerlijk bijkomen op het terras, of genieten van de gerechten uit de keuken. Wil je langer blijven? Dan slaap je hier heerlijk.

Tijdens deze fietstocht fiets je vanaf Asperen door Leerdam, Acquoy, Rhenoy, Beesd, Heukelum en nog een paar andere kleine historische plaatsjes. Daarnaast bestaat de route ook uit een stuk natuur. Er is dus van alles te zien onderweg.

Langs de route zijn veel bezienswaardigheden en activiteiten. Bezoek bijvoorbeeld het Nationaal Glasmuseum en de Glasblazerij, Fort Asperen, de scheve toren van Acquoy of Molen de Vrijheid. Daarnaast zijn er ook vele mooie kerken en historische stadskernen om voor een pauze stop.

 

Er staat veel bloesem langs deze route, dus tijdens de bloesemtijd is deze route ook zeker de moeite waard!


Lees meer
Startpunt Hotel De Schildkamp
Leerdamseweg 44
Asperen
Knooppunten
57
48
82
81
22
80
14
47
51
50
93
94
95
96
97
98
30
32
31
49
Eindpunt Hotel De Schildkamp
Leerdamseweg 44
Asperen

Tips voor onderweg

Hotel De Schildkamp
De Schildkamp in Asperen ligt halverwege de Lingeroute, vlak bij de rivier. Met een lengte van 70 km kan die route ...Lees meer
Asperen
Meer informatie
Meer over Hotel De Schildkamp
Rederij Leerdam
Veerstoep 2 4142 LA Leerdam Is dit jouw bedrijf?
Leerdam