Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Pianoconcert Canto Ostinato

5 juni 2022 t/m 5 juni 2022 van 16:00 - 18:00 uur

Pianoconcert Canto Ostinato in de Heemtuin

Op zondag 5 juni (eerste pinksterdag) presenteert Ode aan de Linge vanaf 16.00 uur een pianoconcert met het stuk Canto Ostinato van Simeon ten Holt door pianoduo Hanny de Winter en Esther Groot in de Heemtuin in Geldermalsen.

Het beroemde muziekstuk Canto Ostinato werd in de periode 1976-1979 gecomponeerd door de Nederlander Simeon ten Holt. Het is sinds de eerste uitvoering in 1979 ontelbare malen uitgevoerd, in allerlei verschillende bezettingen, en ook nu nog onverminderd populair.

Bijzonder aan het stuk is dat het voor de uitvoerenden een groot element van improvisatie bevat. Hierdoor klinken geen twee concerten hetzelfde en is ook de lengte van het stuk iedere keer anders. Zo kan er een meditatieve sfeer ontstaan, soms met een trance-achtig effect. Het publiek wordt dan ook uitgenodigd een ligmatje mee te nemen, om zo mee te kunnen drijven op de golven van de muziek.

Hanny de Winter studeerde orgel en daarna piano aan het Utrechts Conservatorium en geeft les in haar eigen muziekpraktijk in Geldermalsen. Esther Groot studeerde piano en zang aan het toenmalige Hilversums Conservatorium. Ze geeft les en treedt op als DuoLaCaresse, met mezzosopraan Caroline Scheer.

De toegang is gratis, maar een vrijwillige donatie wordt zeer gewaardeerd. Dit kan op www.odeaandelinge.nl of ter plaatse.

Locatie: ingang van de Heemtuin via het parkeerterrein bij Albert Heijn Achter ’t Veer of vanaf de Koppelsedijk in Geldermalsen. Gratis parkeren op zondag.


Lees meer