Klaas op Klompen krijgt een vervolg

De serie Klaas op Klompen was een groot succes, daarom krijgt dit programma een vervolg in 2023. In het nieuwe seizoen wandelt presentator Klaas Drupsteen weer vol verwondering door bossen, over drassige paadjes van boerenerven en langs klaterende beekjes op de Klompenpaden. Onderweg gaat hij in gesprek met voorbijgangers en soms ook met de klompenpadvrijwilligers. Op sommige paden was de klompenpadwerkgroep nauw betrokken bij het filmen, op andere paden niet.

In 2022 is Omroep Gelderland gestart met een serie van 6 afleveringen, het programma scoorde hoge ogen bij het kijkerspubliek en werd overgenomen door Omroep Max als deel van de serie Noord-Zuid-Oost-West. Vanwege het succes zijn dit najaar opnieuw 9 afleveringen gemaakt, die vanaf 8 januari 2023 wekelijks te zien zijn op Omroep Gelderland. In totaal omvat de serie 12 uitzendingen waarvan de laatste drie in februari worden opgenomen. Kijken dus!

Op 5 maart wordt er op Omroep Gelderland een aflevering uitgezonden over het Rhenoijsepad in Rhenoy. De aflevering wordt uitgezonden om 17.15 uur. Meer informatie lees je hier.

Oproep Poëzie in de openbare ruimte

Wij doen een oproep aan alle kunstenaars in onze gemeente om met ideeën te komen voor Poezie in de openbare ruimte.

Voorwaarden:

  • Poëzie in de breedste zin van het woord
  • Link met de West Betuwse identiteit
  • Realisatie in 2022
  • Budget is maximaal €5.000 (inclusief alle mogelijke kosten)

De poëzie wordt aangebracht op een van de volgende 3 locaties

  1. Brede school in Heukelum (Koningin Wilhelminastraat)

Koning Wilhelminastraat.

Wens van de school is om beide gebouwen met elkaar te verbinden.

Mogelijkheid tot schoolproject (bijvoorbeeld bij presentatie)

  1. Spoorweg viaduct in Geldermalsen (N327)

Plek waar veel auto’s en fietsers passeren

  1. Brug over de Linge bij Beesd/Rumpt (Veerweg)

Zichtbaar vanaf het water

Wat vragen we

  • Uitwerking voorstel voor 1 of meerdere locaties
  • Plan van aanpak
  • Sluitende begroting inclusief voorbereiding/afwerking ondergrond en/of mogelijkheden voor extra subsidie.

Deadline projectvoorstel:

Borrelen er ideeën bij je op en heb je zin om dit project vorm te geven, mail je ideeën uiterlijk 20 juni 2022 naar info@collectiefwestbetuwe.nl

Het bestuur van het Collectief maakt samen met de gemeente een keuze uit de voorstellen.

Vragen?

Mail naar info@collectiefwestbetuwe.nl

West Betuwe ‘lokt’ toeristen naar lokale parels met speciaal boekje

Toeristisch West Betuwe heeft de parels van de gemeente op een rij gezet, om toeristen de weg te wijzen naar de mooiste plekken én lokale ondernemers. Die staan in een speciaal waardebonnenboekje.

De werkgroep hoopt er met het boekje voor te zorgen dat toeristen de gemeente nóg beter weten te vinden. ,,Recreatieondernemers krijgen van toeristen vaak de vraag: ‘waar kunnen we het beste heen om…’ of ‘waar in de buurt is er wat leuks te zien of te beleven?’’’, aldus Toeristisch West Betuwe.

Met het waardebonnenboekje worden toeristen gewezen op bijzondere plekken in de gemeente. Daarnaast kunnen zij met de bonnen korting of een bijzonder aanbod krijgen, bij locaties waar streekproducten worden verkocht.

,,Dit initiatief is aantrekkelijk voor inwoners, bezoekers, lokale ondernemers en de recreatieve sector als geheel’’, zegt wethouder toerisme Rutger van Stappershoef. ,,Onze parels worden met dit boekje mooi samengebracht, waarbij ondernemers naar elkaar verwijzen.’’

Er zijn 25.000 exemplaren van het waardebonnenboekje gedrukt, deze liggen bij recreatieparken, campings, hotels, B&B’s, ondernemers die erin staan vermeld en andere populaire bestemmingen.